Zoeken

Ssst... Gremlins!

Bijgewerkt: 14 aug 2019


Ken je die stemmetjes in je hoofd…? Die kwetterende stemmetjes die luidkeels beginnen roepen als je iets nieuws wilt proberen, je comfortzone verlaat...

Die stemmetjes die zeggen: Denk je nu echt dat jij dat kan? Dat kan je toch niet doen…, want… Wie denk je wel dat je bent?!

Ze lijken het goed voor te hebben met jou en je te willen behoeden voor afwijzing, kritiek, discomfort… maar niets daarvan, het zijn Gremlins die je klein houden!

Het liefst zou je deze stemmetjes het zwijgen opleggen, maar in de plaats daarvan kwetteren ze maar door en hoe meer je probeert om hen het zwijgen op te leggen hoe luider ze beginnen te roepen. Dus beslis je maar om in je comfortzone te blijven, om af stappen van dat leuke plan, want dan houden die Gremlins ten minste hun mond. Alé, toch voor even.

Maar is het dat dan?! Je wordt boos op jezelf, je voelt je neerslachtig, vermoeid… En je hebt gedachten als: “Was ik maar sterker!” “Durfde ik maar..."


Je wilt zo graag vooruit, je voelt dat er iets ontbreekt...

Maar wat dan met die Gremlins?!

Laat ze maar roepen

Hoe meer dat jij een gevecht met hen aangaat, hoe luider zij gaan roepen. Dus erken je Gremlins, aanvaard dat ze er zijn. Maar ook niet meer dan dat. Ga hen niet voeden door er je volle aandacht aan te geven en al jouw energie naar hen te laten gaan. Laat ze gewoon passeren en ik denk al lachend wel eens: “Daar is hij weer, de snoodaard.” Verdwenen zijn ze hiermee niet, maar ze hebben niet meer zoveel invloed op jou.


Blijf in beweging Houd je focus en zet een stap! Het zal niet altijd meteen lukken, maar dat is niet erg.

Blijf in ‘beweging’, blijf stappen zetten. Zo zal je leren dat je kritiek, discomfort… wel overleeft en hiermee kan leren omgaan. Je moed groeit, JIJ GROEIT

en je voelt je energieker worden. Je leeft VOLUIT!


28 keer bekeken

© Impulsa 2020 - privacy

BE 0877 248 105